Gerrard Street

Ruben van der Meer cancelt ‘haters’ met Gerrard Street 

En samen roepen wij iedereen op om ‘deugmens’ te  worden  :)

ROTTERDAM, 6 januari 2022 - Ruben van der Meer en Gerrard Street bundelen de krachten  tegen ‘haters’ van duurzaamheid. De cabaretier en de duurzame koptelefoonmakers roepen op  om een ‘deugmens’ te worden en op deze manier iets te doen tegen de afvalstroom van e-waste  die steeds groter wordt. 

Sinds de lancering van Gerrard Street in 20XX krijgen de koptelefoonmakers steeds meer te  maken met zogenoemde haters: mensen die de koptelefoons van het merk belachelijk maken via  social media. Hun oplossing? De ‘haat’ omzetten in iets positiefs en de krachten te bundelen met  Ruben van der Meer. Ook hij krijgt namelijk in zijn strijd voor verduurzaming steeds meer te  maken met haters op zijn social media-accounts. Samen hopen ze met de video de jaarlijks  groeiende berg e-waste te minderen. Zo legt co-founder Dorus Galema van Gerrard Street uit:  ‘Het is zonde van je geld en bovendien schadelijk voor het milieu om steeds nieuwe koptelefoons  te kopen. Wij vonden dit beter kon én moest. Bedrijven als Gerrard Street en Fairphone  ontwikkelen daarom elektronica die nooit meer weggegooid hoeft te worden.’ Op deze manier  cancelt Gerrard Street niet alleen de noise, maar ook de haters én de afvalstroom.  

XXX 

RUBEN VAN DER MEER;

"Als ik denk aan de hoeveelheid koptelefoons die ik alleen al heb weggegooid... En altijd deden ze het voor de helft nog wel hè. Dat is nog het ergste. Was, moet ik zeggen, want die tijden zijn voorbij dankzij Gerrard Street.

Wat een afval dat scheelt! Noem mij dan maar een deugmens. Trouwens, wie wilt er niet deugen? Mijn moeder zou trots op me zijn."

 

Over Gerrard Street 

Gerrard Street is opgericht door Tom Leenders en Dorus Galema, beiden afgestudeerd als  industrieel ontwerpers aan de TU in Delft. Het bedrijf maakt modulaire koptelefoons waarvan elk  onderdeel vervangbaar is en waardoor er minder koptelefoons op de afvalberg belanden.  

Voor meer info ga naar www.gerrardstreet.nl