Milieudefensie

It's Payback Time!!! Oftewel het is tijd voor De Payback Show! Hier is uw host: Benny Thuisman

Vorig jaar was Shell de klos, maar wie-o-wie gaat het dit jaar worden? Tijd voor de eerste genomineerde...

Milieudefensie heeft samen met ruim 17.000 mede-eisers via de rechter afgedwongen dat olieconcern Shell een groener beleid gaat voeren. Ik ben zelf vanaf dag 1, één van de mede-eisers.

En er werd toen al geroepen: "Hoezo Shell? Shell is niet de enige die vervuild...!" En dat klopt als een bus, dus is het tijd voor de volgende grote vervuiler om aangepakt te worden. Als je het vriendelijk vraagt gebeurd er namelijk niets.

Dus vandaar, tijd voor De Payback Show!

Een campagne waarin we dit serieuze probleem weer met wat humor aanvliegen. Zoals we in de afgelopen jaren al eerder deden. Zie hieronder.

Het is al bekend sinds de jaren 70 dat fossiele brandstof heel slecht voor het milieu is. En we zijn er gewoon mee doorgegaan. Logisch want er is heel veel geld mee te verdienen. Maar nu is het echt wel klaar. We moeten het over een andere boeg gaan gooien en daar moet Shell, en natuurlijk alle andere olieconcerns, net zo hard aan mee gaan helpen als iedereen. En niet zoals Shell zegt over 30 jaar. Dan zou het wel eens te laat kunnen zijn. En dat zou zonde zijn voor dit mooie leven op aarde. Helemaal voor onze kinderen en kleinkinderen.

Daarom heb ik al meerdere campagnes gemaakt of aan meegewerkt voor Milieudefensie.

Onder andere als MiShell The Great, Shell als goochelaar die ons zand in de ogen strooit met mooie praatjes en commercials alsof ze heel "groen" bezig zijn terwijl de realiteit het tegenovergestelde is.

En de campagne Klimaat op 1! Samen met Ilse Warringa zijn we een stel wat vindt dat Klimaat op 1! moet staan.

En geef ze eens ongelijk. 

MiShell The Great!                                                                                  Klimaat op 1!